Ik wilde graag advies en hulp bij het kopen van kleding.

Nadat ik was afgevallen had ik de behoefte om er weer fris en verzorgd uit te zien. Daarvoor ik droeg ik veel zwart om mijn figuur te camoufleren. Daarbij kwam dat ik er tegenop zag om te gaan winkelen omdat ik beperkt was in mijn energie.


Er was gelijk vertrouwen toen ik Agnes ontmoette. Het winkelen samen was heel fijn. Vooral ook omdat je je niet steeds opnieuw hoeft aan- en uit te kleden. Agnes heeft er kijk op wat qua kleur en stijl bij mij en mijn wensen past. We waren daardoor ook snel klaar en bleven binnen het budget. Daardoor had ik zelfs nog zin om een goed passende beha te kopen waardoor mijn nieuwe kleding nog beter staat. Na het winkelen had ik nog energie over.


De nieuwe kleding geeft het gevoel van iets waar ik lang naar verlangde. Ik voel me niet meer somber maar fris. Ik krijg nu complimenten van familie “wat zie je er goed uit”. Ik ga weer vaker naar de kapper en ben weer meer aandacht aan mijn uiterlijk gaan besteden.


Agnes is rustig, kan goed luisteren en meevoelen. Ze kan goed inschatten wat iemand leuk vind en bij diegene past. Je mag ook gewoon je mening geven over wat je wel en niet mooi vindt aan de kleding die ze voor je pakt. Ze loopt dan weer zingend de winkel door op zoek naar iets nieuws. Ze straalt uit dat ze er plezier in heeft dus dan is het niet zo erg als je haar er weer op uit stuurt.

 

Trees, 72 jaar